U heeft waarschijnlijk al van SEO gehoord, en als u dat nog niet heeft gedaan, kunt u een snelle Wikipedia-definitie van de term krijgen, maar als u begrijpt dat SEO ‘het proces is dat de zichtbaarheid van een website of webpagina in de zoekmachine van een zoekmachine beïnvloedt onbetaalde resultaten’ helpt u niet echt bij het beantwoorden van belangrijke vragen voor uw bedrijf en uw website, zoals:

  • Hoe ‘optimaliseert’ u voor uw site of de site van uw bedrijf voor zoekmachines?
  • Hoe weet je hoeveel tijd je aan SEO moet besteden?
  • Hoe kunt u ‘goed’ SEO-advies onderscheiden van ‘slecht’ of schadelijk SEO-advies?

Wat u als bedrijfseigenaar of werknemer waarschijnlijk interessant vindt, is hoe u SEO optimaal kunt gebruiken om meer relevant verkeer, leads, verkopen en uiteindelijk inkomsten en winst voor uw bedrijf te genereren.

Waarom je om SEO zou moeten geven

Heel veel mensen zoeken naar dingen. Dat verkeer kan voor een bedrijf buitengewoon krachtig zijn, niet alleen omdat er veel verkeer is, maar ook omdat er veel zeer specifiek, intensief verkeer is.

Als u blauwe widgets verkoopt, zou u dan liever een reclamebord kopen, zodat iedereen met een auto in uw omgeving uw advertentie te zien krijgt (of ze ooit interesse hebben in blauwe widgets of niet), of elke keer dat iemand in de wereld typen ‘kopen’ blauwe widgets ”in een zoekmachine? Waarschijnlijk het laatste, omdat die mensen een commerciële intentie hebben, wat betekent dat ze opstaan en zeggen dat ze iets willen kopen dat jij aanbiedt.

Actie ondernemen

U kunt begrijpen dat het dus ontzettend waardevol is om hier aandacht op te vestigen. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat je meer zichtbaar raakt bij de doelgroep die u voor ogen heeft. Wij raden aan om met een SEO consultant in zee te gaan, die u hierbij optimaal kunt helpen. Zelf hiermee aan de slag gaan kan namelijk best moeilijk zijn.