SEO staat voor Search Engine Optimization wat in het Nederlands vertaalt naar zoekmachineoptimalisatie. Het is een verzamelnaam voor verschillende methoden die toegepast worden met als doel om een zo hoog mogelijke positie te verkrijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Er zijn verschillende factoren die meewegen bij het verkrijgen van een hogere positie. Deze informatie hebben de makers van zoekmachines niet openbaar gemaakt maar experts op het gebied van SEO hebben met de tijd toch een goed beeld gekregen van deze factoren. Tegenwoordig kunnen klanten vaak online terecht bij veel bedrijven voor hun benodigdheden. Je kunt je dan wel voorstellen dat een hoge positie in de zoekresultaten zorgt voor meer omzet. Mocht je geïnteresseerd zijn in SEO, lees dan in dit artikel over de voordelen!

Organische zoekresultaten = meer bezoekers

Een bedrijf kan een prachtige website hebben, de beste producten en fijne prijzen maar als er niet gedacht wordt aan online marketing dan zal dit waarschijnlijk niet zoveel waard zijn. Dit komt omdat niemand jouw website kan vinden behalve misschien een aantal vaste klanten. Voor veel bedrijven zullen de organische zoekresultaten zorgen voor de grootste influx aan klanten en bezoekers. Je kunt het bereik van je website vergroten door te zorgen dat je website goed functioneert en eventuele vragen van bezoekers goed beantwoord worden. Als een pagina goed geoptimaliseerd is zal deze vaker verschijnen in zoekopdrachten!

Met de tijd meegaan

Er zullen altijd bedrijven zijn die zeggen dat het belang van een website niet zo groot is. Dit argument wordt vaker gebruikt als bedrijven veel van hun opdrachten krijgen van vaste klanten. Het belangrijkste tegenargument hierbij is dat tegenwoordig veel digitaal gebeurt. Je kunt alles wat je je bedenkt online vinden en zelfs bestellen. Daarbij is het ook nog mogelijk dat de vaste klanten bij een concurrent terechtkomen. SEO is dus van groot belang om digitaal goed te vinden te zijn! Gelukkig zijn er genoeg bedrijven net als dutch blue die zich inzetten voor jou als bedrijf om een hogere positie te bereiken.

Langdurige impact

Als je eenmaal een hoge positie verkregen hebt bij een bepaald zoekwoord dan zullen de kosten verlagen voor het optimaliseren van dit zoekresultaat. In dit geval zal je ook zien dat zoekwoorden met een nummer 1 positie in Google voor een langere periode deze positie behouden. Dit resultaat blijft zichtbaar zelfs als je stopt met het gebruiken van een SEO bureau.

Bron: dutchblue.nl